Magyar leiras:

metafotó kiállítás

„A metafotó műfaji megnevezés – jobb híján – saját nyelvi leleményem arra, amire törekszem, így némi magyarázatra szorul. A meta szó jelentése valamin túli, ez esetben a szokványos látványon kívül eső, a formákon túlmutató jelentés, módosult értelem, metamorfózis.
A kiállított képek valójában teljesen naturális, montírozás és manipulációtól mentes (torzító objektívek és photoshop nélkül), a legegyszerűbb eszközökkel készült fotók – én csak meglátom a maga szürrealitásában, festőiségében, ahogy van. A montázst, a vágásokat nem én készítem, csak észreveszem – végül a lényeg a szabad asszociáció, interpretáció megengedése.
Olyan látásmódban fotózom, amiben nem igazán azt jelenítem meg, ami kívül van, hanem ami belül, illetve a látvány mögött vagy azon túl. Gondolattartalmakat, érzelmi állapotokat, akár a tudat fenekén rejtőzködő érzéseket vizualizálok. Az én saját értelmezésem – amire a képek címei utalnak – csak felütés, inspiráció a konkréttól való szabad elrugaszkodásra, mindenki a saját mögöttes énjét vetíti a képbe.” (Vég Kata)

A kiállítás megtekinthető augusztus 27-ig csütörtökönként 9:00–19:00 között, illetve a Barabás Villa programjaihoz igazodóan.
A kiállítás látogatása díjtalan.