Magyar leiras:

KOCZINA GYULA kiállítása

ÚTON, ÚTFÉLEN EURÓPÁBAN

 Koczina Gyula eredeti szakmája mellett eleinte csak hobbiból fotózott, de képeit saját maga hívta elő és nagyította. Képeinek érdekessége, hogy megszületésüket végig nyomon kíséri – az exponálástól a nyomtatáson át a keretezésig. Mintha egy különös szemüvegen át tekintene a világra, az egészből sokszor apró, de jelentős, fontos részleteket örökít meg. Fényképezőgépe keresője mögött olyan dolgokat is észrevesz, s megörökítésével mások számára is láthatóvá tesz, ami mellett könnyen elmennénk. Lokálpatriótaként közvetlen környezetének mutatja be fotóválogatását, amely az elmúlt negyven év munkájából szemezget.

A kiállításon sok olyan kép köszön vissza, amely újságíró útjain készült hazánk és Európa érdekes városaiban, tájain. Kameráján keresztül mutatja be az utcát és az utcán lévő embereket, amelyeknél a fekete-fehér megjelenítés az embert – érzelmeivel és tevékenységeivel – állítja középpontba. A streetfotókon kívül több fotós műfajban is készít felvételeket, ahol a fények, színek, formák játéka ragadta meg alkotás közben.

A kiállítást megnyitja Bánkuti András, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége fotoriporteri tagozatának elnöke, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője.

 Megnyitó: 2019. január 23. 18.00.

 

A kiállítás megtekinthető hétfőtől csütörtökig 9:00 és 18:00 között, vasárnap 9:00 és 13:00 között, illetve a Barabás Villa programjaihoz igazodóan.

A kiállítás látogatása díjtalan.