Magyar leiras:

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a TRAKTA 2 – A második fogás grafikai pályázat legjobb 60 munkájából nyílt kiállításra!

A szakmai zsűri közel 160 pályázat közül választotta ki azt a 60 alkotást, amelyekből megnyitottuk kiállításunkat a Barabás Villában.
A kiállítás megtekinthető 2023.10.28-11.07. között, hétfőtől vasárnapig 10.00-18.00-ig.
Helyszín: Barabás Villa (1122 Budapest, Városmajor u. 44.)
A belépés díjtalan.

A pályázatról:
2002-ben hívta életre nagysikerű, TRAKTA elnevezésű kiállítását az Élőfejek Művészeti Csoport. A Vigadóban megrendezett kiállítás tematikáját Misztótfalusi Kis Miklós: Szakáts mesterségnek könyvetskéjében (1695. Kolozsvár) fellelhető receptek adták. Akkor több mint 50 alkotó fogalmazott meg vizuális véleményt a recept szövegének felhasználásával. Arra gondoltunk, hogy ennyi év szünet után itt az ideje a második fogásnak, ám a jól bevált recepten nem akarunk változtatni.
A pályázóknak nem volt más dolguk, mint a véletlenszerűen megkapott recept teljes szövegének felhasználásával képet alkotni.

A pályamunkák zsűrizésére ismert és elismert művészeket kértünk fel, Magyarország vezető
művészeti egyetemeiről:
BRITTNEK ANDREA – Metropolitan Egyetem, Budapest
BUDAI LOTTE – Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar
FARKAS ANNA (DLA) – Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
HERBSZT LÁSZLÓ – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest
KASSAI FERENC – Design Campus, Győr
SZIGETI G CSONGOR – Média és Design Intézet, Eger
A TRAKTA 2 pályázat és kiállítás nem kerülhetett volna terítékre kiemelt támogatónk, a Kotányi Hungária Kft. a TIPOST és az Art Force Design közreműködése nélkül. Köszönjük!