Magyar leiras:
Simon Márton (1984) költő, műfordító, a Szépírók Társaságának tagja a saját irodalmi témájú Instagram-fiókjának indulásáról:
„Amikor elkezdődtek a bezárások, kialakult egy krízishelyzet, aminek akkor még nem nagyon láttam a feloldását. Cserébe azt gondoltam, hogy ha lehet, közben próbáljunk meg valami értelmes dologgal foglalkozni. Ebből lettek ezek a felolvasások. Azt korábban is tapasztaltam, hogy nagyon sokan érdeklődnek a költészet iránt, a kortársak iránt – az irodalom iránt általában –, de ezek a csatornák sokszor hiányosak vagy kizárólag kereskedelmi alapon működnek. Átfogó, általános csatorna egyébként azóta sem létezik. Mindenki a saját istállóját képviseli. Én úgy gondoltam, hogy minden cél és „ha” és „de” nélkül, hovatartozástól függetlenül egyszerűen csak verseket fogok olvasni. „
Henri Gonzo a pandémia alatt ismerkedett meg Simon Márton költővel, akinek a versei nagy hatással lettek rá. Emiatt elkezdett ő maga is magyarul jegyzeteket írni, verseket megzenésíteni, dalokat magyarra fordítani, majd idővel saját dalokat írni magyar nyelven, ami eddig egy teljesen ismeretlen terep volt számára.
Október 18-án, kedden szeretettel várunk mindenkit a két művész zenés irodalmi estjére a Barabás Villába.
Jegyek 2000 Ft-os áron kaphatóak a helyszínen és a www.barabasvilla.jegy.hu oldalon.