Magyar leiras:

Fergeteges kedd esti koncerttel űzzük el a hétköznapok szürkeségét!

A Romano Drom 2019-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját, jubileumi albuma ’Give me wine’ címmel a Riverboat Records (World Music Network -UK) gondozásában jelent meg világszerte.

A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép európai cigányzenekar, 1998-as alapítása óta a világzenei szcéna állandó szereplője. Koncertjeik minden alkalommal jókedvre és táncra sarkallják a közönséget.

Turnéik során bejárták a világot (30 országban több mint 500 koncertet adva), 20 év tapasztalata formálta a dalaikat karcosan sallangmentessé.
A hétköznapokban rejtve virágzó urbánus folklór, a kortárs cigányzenei reflexió autentikus üzenete könnyedén hódítja meg akár a mainstreamhez szokott hallgatóságot is.

A zenekar 7 eddig megjelent lemezanyagában, a repertoár gerincében, Kovács Antal alapító szerző az élő oláh zenei tradíció belső megújítására irányuló célkitűzése bontakozik ki. Borongós-érzelmes, ugyanakkor táncba hívó dalaik hagyományos húros és ütős ritmushangszerek, a feldolgozott ősi dalok, s az új szerzemények összjátékára épül.

A belépés díjtalan! Regisztrációt kérünk a villa.barabas@gmail.com e-mail címre!
A koncert a Köszönjük Magyarország! program keretében valósulhatott meg.

Angol leiras: