Magyar leiras:

MOME Fotótanfolyamok

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem már évek óta megrendezi a Fotó 1.0, Fotó 2.0 és Streetfotó tanfolyamait, melyeket a végzős hallgatók munkáit bemutató kiállítás zár.

A tanfolyamok célja, hogy az érdeklődők megismerhessék a fotográfia és a dokumentarista fotó alapjait. A hagyományos képkészítési eljárások bemutatása mellett a digitális képalkotás alaprendszerének megismertetése, a szükséges utómunka és kivitelezés alapfogásainak elsajátítása alkotja a kurzusok keretét.

A Fotó 1.0 tematikája az alapvető szakmai ismereteken túl speciális technikákat ölel fel és azok számára nyújt átfogó tudást a professzionális és amatőr fotózásról, akik célja a fotográfia műfajának közelebbi megismerése. A résztvevők képessé válnak a magabiztos eszközkezelésre, az önálló műtermi munkavégzésre és megszerzik a fotográfiával kapcsolatos szükséges alapismereteket.

A Fotó 2.0 tovább mélyíti a fotográfiai önkifejezés képességét, a résztvevők egyre rutinosabbá válnak az egyéni üzenetek képi megfogalmazásában. A kurzus célja, hogy a hallgatók felkészüljenek az önálló alkotómunkára, hosszútávú fotóprojektek létrehozására, valamint fotóik tartalmának tervezésére. A kurzus kiemelten foglalkozik a fotográfia kortárs művészeti, valamint alkalmazott felhasználásának jelenkori trendjeivel, melyekkel elméleti és gyakorlati síkon is megismertet.

A kurzusok és a kiállítás a MOME szellemiségét tükrözik. A technikai ismeretek mellett kiemelt szerepet kap a fotográfia kritikai megközelítése, mely a résztvevők vizuális véleményformálásában és az önálló gondolatok képpé alakításában nyújt segítséget. A tanfolyamokat a MOME Fotográfia szak oktatói, alumni hallgatói: Fátyol Viola, Szalontai Ábel, Gulyás Miklós, Oravecz István, Richard Usher, Taskovics Dorka, Tímár Sára, Szalay Krisztina és Szombat Éva vezetik.

A kiállítás megtekinthető január 16-23. között nyitvatartási időben, a helyszínen lévő programokhoz igazodóan.