Magyar leiras:

Molnár Krisztina Rita József Attila-díjas költő, író, olyan csodálatos gyerekkönyvek szerzője, mint a Maléna kertje, A víz ösvénye, társszerzője a Titkos versműhely című, kreatív írás „kisokosnak”, szeptembertől a Barabás Villában tart Szószövő Műhelyt gyerekeknek.
Várunk minden jelentkezőt, aki már tudja, és azt is, aki még nem jött rá arra, mire jó, miért csodálatos dolog írni!
„Mert írni jó. Mert írni izgalmas. Mert játék. Mert öröm. Mert szabadságot ad. Mert gondolkodni tanít. Mert nem mindegy, hogyan mondjuk el, amit észreveszünk, hogyan nevezzük meg, ami belülről feszít. Segít megragadni, amit fontosnak látunk. Ami elmúlik, amit csak úgy érthetünk meg, ha megírjuk. Lehet, hogy épp egy újságpapírból kivágott szó, egy történet kezdete, egy szereplő neve, egy dal formája vagy épp egy jambus ébreszt rá bennünket valamire, amit nem tudtunk volna szavakkal kifejezni.
Szavakat szőni öröm, bánat és életuntság esetén is nagyszerű – az írás gyógyítja a duzzogást, segít kipiszkálni, ami beszorult, de szikrázhat a jókedvtől, megsimogathatja a lógó orrot, felrázhatja a ködös kedvet. Nem kell más hozzá, csak kíváncsiság, játékosság, a határtalan képzelet, némi nyomozói hajlam – és persze egy füzet és egy toll.
Hogy kiket várunk?
Bárkit, akinek van kedve írni, az alkotás örömét átélni, játszani formákkal és szavakkal, aki elhiszi, hogy a versek és történetek segítenek kifejezni mindazt, ami nélkülük körülményes lenne. ”
Szerda délutánonként:
13-18 éveseknek: 17.30 – 19.00
a Barabás Villa villaépületében.
Jelentkezni féléves kurzusokra lehet, augusztus 31-ig a rkmolnar@gmail.com címen.
Részvételi díj: 4000 Ft/ másfél órás alkalom, féléves bérletes rendszerben.
Szeptember-január 18 alkalom 72000.-
Részletfizetés lehetséges.
Ingyenes, bemutatkozó alkalom augusztus 31-én, szerdán 17.30-tól.
Minden gyereket és kísérőjét szeretettel várjuk!