Magyar leiras:

Rutkai Bori mesefestményei felnőtteknek és gyerekeknek

Kiállításmegnyitó: 2018. november 25. vasárnap 17:00

A megnyitó utáni családi diszkóban Bori és András lesznek a DJ-k, kedvenc zenéikkel táncoltatják meg a kedves vendégeket.

Rutkai Borit sokan énekes-dalszerzőként ismerik, kevesebben ismerik vizuális-alkotói oldalát. Általában saját dalszövegei inspirálják festménymeséit, melyeket kiapadhatatlan fantáziával és ragyogó színekkel jelenít meg. A mesékben a határok feloldódnak a képzelet és a valóság között, a felnőtt és a gyermeki lét és lélek között. Bori képei a nézőt szinte beszippantják és álombeli barangolásra hívják, izgalmas tájak, dimenziók nyílnak meg a kalandozások során. A festmények „erdejében” Bori horgolt lámpásai világítanak, a közeledő téli ünnepek hangulatát megidézve.

A kiállításon debütál a Bori alkotásaiból készült képes kalendárium, amit eddigi könyvei mellett a helyszínen és a további Bori-programokon meg lehet majd vásárolni.

 

A kiállítás megtekinthető hétfőtől csütörtökig 9:00 és 18:00 között, vasárnap 9:00 és 13:00 között, illetve a Barabás Villa programjaihoz igazodóan.

A kiállítás látogatása díjtalan.