Magyar leiras:

A KV Társulat először vállalkozott klasszikus mű feldolgozására; az ókori szöveg alapján olyan kortárs előadást hozott létre, amely a nők kiszolgáltatottságáról és egy krízishelyzet megoldási lehetőségeiről szól, ma.

Euripidész: Médeia c. drámája nyomán

Rakovszky Zsuzsa fordításának felhasználásával

Szereplők: Radnay Csilla, Spiegl Anna, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina

Látvány: Szabados Luca. Bábkészítő: Palya Gábor. Produkciós asszisztens: Cseh Adrienn. Rendező: Czukor Balázs. Külön köszönet: Karsai Györgynek!

Az előadás a 29. THEALTER Fesztivál Különdíját nyerte el 2019-ben.

Czukor Balázs rendező – akivel a díjnyertes Függésben c. előadás után másodszor dolgoznak együtt – kerettörténetbe helyezte a drámát; Médeia története egy csoportterápián, szerepjátékokon keresztül bomlik ki.

A KVT előadásainak fontos témája a nemi szerepekkel való játék, a hagyományos nemi szerepek lebontása; ennek az útkeresésnek is fontos állomása a Médeia, amelyben a darab összes szerepét négy nő játssza. Ez egyrészt értelmezhető a klasszikus görög színházi szereposztás inverzeként, másrészt ezáltal éppen az egyes szereplők nemiségen túli igazsága erősödik fel és válik átélhetővé.

„Egyszerre születik antik sorsdráma és kortársi tragikomédia és mindkettőben… ott a kortalan kérdésáradat, amely válaszokért kiált – a középpontban a szűkölő, vergődő, válaszért, megértésért, el és befogadásért esdeklő Médeiával… a kérdés tehát nem az, hogy ilyenek lennének a nők? – hanem az, hogy ilyenek lennénk mi?” 

Az előadás hossza: 70 perc, szünet nélkül. Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

A belépés díjtalan! Regisztrációt kérünk a villa.barabas@gmail.com e-mail címre!

A regisztráció egyben hírlevelünkre való jelentkezés is, amennyiben nem szeretne hírlevelet kapni havi programjainkról, kérjük jelezze ezt a regisztrációs e-mailben, köszönjük!

A darab a Köszönjük Magyarország! program keretében valósulhatott meg.

Angol leiras: