Magyar leiras:

Résztvevők: Nagy T. Katalin Németh Lajos-díjas művészettörténész, Szemadám György Munkácsy Mihály-díjas festőművész

A Barabás Villa kiállításának különlegessége, hogy egy olyan idős mestert mutat be, aki az elmúlt két évtizedben rejtőzködve élt, a művészeti szcéna gyors változása és az egykori kortársak távozása miatt művészete a feledés homályába veszett.

Porkoláb Sándor életműve igazi képzőművészeti csemege, mely a hatvanas évektől követi végig munkásságát, bemutat néhányat a szentendrei festészet hagyományaihoz kötődő művekből, és számos alkotást láthatunk az absztrakt művészet egy szegmensét reprezentáló periódusból, melyben a matematikai modellek, az optikai játékok, a filozofikus gondolkozás játszott főszerepet.

Egy rövid tárlatvezetés után a művésszel beszélget a kiállítás kurátora Nagy T. Katalin Németh Lajos-díjas művészettörténész és Szemadám György Munkácsy Mihály-díjas festőművész. Porkoláb Sándor a hatvanas években szerepelt először kiállításokon, majd számos egyéni tárlata volt, melyeket a kor jelentős szakemberei nyitottak meg, mint például Bánszky Pál, Németh Lajos, Mezei Ottó és Szemadám György.

A belépés díjtalan!