Magyar leiras:

A program keretében áprilistól szeptemberig lehetőség nyílik egy vizsgálóláda üveggel borított ablakán keresztül megfigyelni a méheket és betekinteni a kaptár titokzatos életébe.
Egy könnyű séta során meglátogatjuk a méheket a Barabás Villa kertjében és bekukucskálunk a vizsgálóládába, ahol megfigyelhetjük: mi történik a méhek életében ma. Láthatjuk a kaptárból kirepülő méheket, gyűjtő-hordó repülésüket, a röpnyílásnál feladatot teljesítő őrzőket, hallgathatjuk zümmögésüket, érezhetjük a kaptár melegét. Megcsodálhatjuk, hogyan építik természetes lépépítményeiket a méhek az őket körülölelő burokban, jelen esetben a vizsgálóládában.
A résztvevők érdeklődésének megfelelően beszélgetünk a kaptár lakóinak sokszínűségéről: a munkásméhekről, a herékről, a méhanyáról; a kaptár, vizsgálóláda vagy odú burkát és a maguk által épített természetes lépépítményt is magába foglaló méhcsalád egészéről, a méhek varázslatos lényéről; a méhek önzetlen feladatvállaláson alapuló, együttműködő társadalmáról; a méhek és az ember közötti összefüggésekről; az adott időszak jellegzetességeiről a méhek életében.
A kaptárlátogatás hossza | 60 perc

Jegy | 800 Ft, Hegyvidék Kártyával kedvezményesen 500 Ft.
Jegyek kaphatók a barabasvilla.hu oldalon és a MOMkult jegypénztárában. Kedvezményes jegy kizárólag személyesen váltható.