Magyar leiras:

Március 9-én este hét órakor szeretettel várunk a Barabás Villába, ahol az irodalom és a design kapcsolatáról fogunk beszélgetni.
Karafiáth Orsolya többkötetes író, költő, szerkesztő, performanszer. Versesköteteit Filó Vera illusztrálta. Regényeihez fotósorozatokat, trailereket készítettett, a borítón legtöbbször – ami merész és ritka választás – ő maga szerepel.
Kovács Rita első, Aranymetszés című regénye 2023-ban jelent meg. Eszter, a főszereplő egy fiatal ékszerkészítő: a szépség keresése, a “tökéletes” ékszer megalkotása kulcsfontosságú szerepet tölt be nem csak szakmai, de magánéletében is. Bajnai Marcell a Magyar Narancsban így írt a regényről: “Egy különös, távolságtartó, mégis felforgató erejű szerelem első évét beszéli el.”
Deliné Pőcze Erzsébet ékszertervező, viselkedéselemző és szervezetfejlesztő, a Deline Jewelry megalapítója az ékszereit általában történetek mentén fűzi fel. Ő maga verseket is ír, vers és ékszer gyakran egy ötletből születnek meg nála. Inspirációját az emberekkel és tárgyakkal való kapcsolódásaiból meríti.
Mindhárom alkotó játszik a különböző művészeti- és iparművészeti ágakkal. Hisznek ezek egymás közötti átjárhatóságában. A komplexitásra esküsznek. Sőt. A saját arcukat, testüket is kifejezési eszköznek tartják. Ruháik, sminkük, ékszereik nem csupán dekorációs célt szolgálnak: maguk is üzenetek, olykor pedig alkotások.
A Barabás Villában arról fognak beszélgetni, vitatkozni is, hogy miért van szüksége az irodalomnak a “tupírra”, a design pedig miért akar nem csak szép, de egyben “okos” is lenni, illetve felolvasnak ékszerekkel kapcsolatos írásaikból. Az estet ékszerkiállítás teszi teljessé, ahol a kiállított kincsek megvásárolhatók. Bankkártyás és készpénzes fizetés is lehetséges.