Magyar leiras:

VARGA ESZTER KIÁLLÍTÁSA
„A szépséget szeretjük látni, elérhető ideálként hinni, Eszter képei ezzel szemben most a valóság másik oldalát teszik kíméletlenül elénk, mintha csak azt mondanák, tessék, nézzed, nem fordíthatod el a fejed. A képek ennek a kettősségnek a feszültségével akarják megláttatni az emberekkel azt, hogy bár nagyon biztosak szeretnénk lenni az életünkben, az egzisztenciális stabilitás kevesek tünékeny kiváltsága. Bárki bármikor lehet bármelyik oldalon. És akik az utcán élnek, egykor mind ugyanolyanok lehettek, mint mi, és valójában még mindig ugyanolyanok, csak lehet, hogy ebben a nagyvilágban elfelejtünk néha emberségesnek lenni.” (Dr. Lengyel Boglárka)
Varga Eszter biológus hallgató, festő festészeti pályafutását 2018 novemberében kezdte. Festményeit kiállította már a biatorbágyi KisVilla, a Király utcai Szabad Bisztró, valamint a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium. 2020 januárjában új anyaggal lép a nagyközönség elé.

A kiállítás megtekinthető hétfőtől csütörtökig 9:00–19:00 között, vasárnap 9:00–13:00 között, illetve a Barabás Villa programjaihoz igazodóan.
A kiállítás látogatása díjtalan.