Magyar leiras:

A sárga tér
A sárga, akár a Nap, az energia egy térben, egy képben… Lehet az perzsa- , indiai vagy nápolyi sárga… hogyan?

ALKOTNI ÖRÖM! – Ha ismered ezt az érzést, akkor talán már terveid is vannak arra, hogyan építsd bele az alkotómunkát a jövődbe, a mindennapjaidba.
Vagy éppen most fedezed fel az alkotás örömét és felszabadultan játszanál és kísérleteznél különféle technikákkal, kipróbálnád nagy alkotók műhelytitkait?
– Akár az öröm, akár a terved hozza, hogy fejleszd magad – az alkotói fantáziád mindenképp szárnyakat kap majd a Furagura Alkotóműhelyben!
Egyedi, terveidhez, igényeidhez igazodó, szabad teret kapsz tehetséged építésében és támogatást a művészi technikák elsajátításában.
MI A FURAGURA? Egy kreatív társasjáték, egy szabad alkotói érzés, a te lehetőséged, hogy megismerd magad, hogy felismerd az alkotói lehetőségekben a kalandot, és saját nyelvezetet teremts a vizuális művészetedben, mellyel közvetíteni tudod másoknak, hogyan látod a világot!
MI A CÉL? – Környezetünk értelmezése, látni és érzékelni mindazt, ami működteti a mindennapokat. A megfigyelés alkotói képességeidet és készségeidet fejleszti, harmóniát hoz, lendületben tart és segít meglelned a saját utadat.
Háromhavonta, őszi-téli-tavaszi tárlatainkon pedig bemutatjuk az elkészült munkákat!
ÉN: Alkotó vagyok, a Furagura kreatív társasjáték megalkotója. Emellett saját művészeti projektekben és a dizájn területén is dolgozom képzőművész szemmel. Ha tanítok, akár egyéni, akár csoportos oktatást vezetek, mindig arra igyekszem rávezetni a tanítványaimat, hogy érző gondolkodókká, környezetünk gondos és alapos szemlélőivé, megoldásokat kereső és párhuzamokat teremtő alkotóvá váljanak az órákon – és az életben is. Én is erre törekszem.
– Gyere hát, mutasd meg Te is magad!
Hétfőnként : 17:45-19:15-ig
A művészeti foglalkozások időtartama: 90 perc
Gyerekeknek és Felnőtteknek
Részvételi díj: 1 alkalom 4.000 Ft/fő
5 alkalom 20.000 Ft/ fő
Kerületi lakosoknak kedvezménnyel:
1 alkalom 3.000 Ft/fő
5 alkalom 15.000 Ft/fő
Időpontok:
Január 9. – A sárga tér
Január 16. – A kék idő
Február  20. – A lila perspektíva
Március 13. – A vörös szín
20 – A zöld párbeszéd
Furagura Alkotóműhely vezető: Kormos Mercedes,
művésztanár
Jelentkezés: mercedeskormos24@gmail.com
Felhasznált kép: Paul Signac: A harmónia kora (az aranykor nem múlt el, még csak most jön), replika, 1896
olaj,vászon, 65,5x81cm I KAF – Artmagazin37 , 8. évfolyam 2010/1