Magyar leiras:

A hang.villa koncerteken fiatal tehetségek mutatkoznak be és nyújtanak könnyed komolyzenei élményt a Barabás Villa kertjében.

Egyedül a tengerrel” – 20. századi kamarazene fuvolára, brácsára és hárfára

Ady Endre: Egyedül a tengerrel

Tengerpart, alkony, kis hotel-szoba.
Elment, nem látom többé már soha,
Elment, nem látom többé már soha.

Egy virágot a pamlagon hagyott,
Megölelem az ócska pamlagot,
Megölelem az ócska pamlagot.

Parfümje szálldos csókosan körül,
Lent zúg a tenger, a tenger örül,
Lent zúg a tenger, a tenger örül.

Egy Fárosz lángol messze valahol,
Jöjj, édesem, lent a tenger dalol,
Jöjj, édesem, lent a tenger dalol.

A daloló, vad tengert hallgatom
És álmodom az ócska pamlagon,
És álmodom az ócska pamlagon.

Itt pihent, csókolt, az ölembe hullt,
Dalol a tenger és dalol a mult,
Dalol a tenger és dalol a mult.

Varga Oszkár Junior Prima díjas hegedűművész 1989-ben született Újvidéken. Négyévesen kezdett hegedülni, s tizennyolc évesen nyert felvételt a Zeneakadémiára. Több külföldi kurzus résztvevőjeként tanult Kaposvárott, Bergamóban és Karellisben olyan művészektől irányításával, mint Dejan Bogdanovich, Kelemen Barnabás, Alexander és Albert Markov. Utóbbi meghívására a 2009-es tanévben három hónapot New Yorkban töltött, és elnyerte a Long Island-i Konzervatórium ösztöndíját. 2014–15 között, a Kelemen Kvartett tagjaként bejárta Európa legrangosabb koncerttermeit. Hazai és külföldi fesztiválok fellépője neves művészek kamarapartnereként, illetve szólistaként. 2015-ben diplomázott Kokas Katalin és Kelemen Barnabás osztályából. Jelenleg a Zeneakadémia Doktori Iskolájának hallgatója, valamint egyetemi tanársegéd pozícióban tanít.
Razvaljajeva Anasztázia Junior Prima díjas hárfaművész 1986-ban született Oroszországban, 1993 óta Magyarországon él. Hét évesen kezdett el hárfázni, édesanyja, Gorbunova Natalia volt az első tanára. 2011-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Vigh Andrea irányításával végezte tanulmányait. 2019-ben doktorált, disszertációját a 20. századi és kortárs szóló hárfairodalomról írta. Számos nemzetközi mesterkurzuson vett részt és versenyen szerzett kiváló eredményeket. Rendszeresen ad szóló- és kamaraesteket. Széleskörű repertoárja a barokk zenétől a kortárs zenéig terjed. 2010-ben bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséggondozó programjának és 2014-ben a Zeneakadémia karrierirodájának négy kiemelt támogatottja közé. 2011-ben Junior Prima Díjat kapott, 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült. 2012 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.
Simon Dávid 1984-ben született Gyöngyösön. Tanulmányait a budapesti Bartók Béla Konzervatórium, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem után a müncheni Hochschule für Musik und Theater mesterképzőjén végezte el a Bajor Állam ösztöndíjasaként. 1996 óta több országos és nemzetközi verseny díjazottja: a zeneszerzőként is tevékeny művész első darabjával elnyerte a 2002-es Bartók Béla Zeneszerzés Verseny különdíját, 2011 nyarán pedig a viggiano-i (Olaszország) nemzetközi “De Lorenzo” fuvolaverseny második díjat nyert. 2007-ben megkapta a “Gyöngyösi fiatalok a művészetekért” kitüntetést. 2008-tól a Yehudi Menuhin Live Music Now támogatottja, 2014-ben Fischer Annie Ösztöndíjas volt. 2009-2012 között az augsburgi Egyetem Zenepedagógiai Tanszékén tanára, 2010-ben a Müncheni Szimfonikusok és a Müncheni Rádiózenekar akadémistája, 2011-ben a Passaui Opera fuvolaművésze lett. 2013 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fuvolaművésze, emellett 2018 márciusa óta a dél-koreai Kangnam University fuvolaprofesszora.