MOLNÁR KRISZTINA RITA költői estje

2022. ÁPRILIS 11. | HÉTFŐ 19.00 – 20.15
MOLNÁR KRISZTINA RITA költői estje a magyar költészet napján
Molnár Krisztina Rita költő, író. Úgy gondolja, költőnek lenni nem csupán választás kérdése. Kamaszkora óta folyamatosan publikál folyóiratokban, antológiákban. Sokak számára a Maléna kertje című meseregénye tette ismertté, pedig pályáját költőként kezdte, négy önálló verseskötet, egy novelláskötet és több gyerekregény szerzője.
Versei zeneiségét megzenésített versei bizonyítják, képei sűrű, erős vizuális élményt nyújtanak. Lírája komoly és játékos, de nem idegen tőle az irónia sem. Hite szerint a vers kódolt szöveg, rejtvény, amivel az olvasónak is van dolga.
Ötödik verseskötete ősszel jelenik meg Hosszú utazás címmel a Scolar Kiadó gondozásában.
2018 novemberében Szépíró-díjat kapott, 2021-ben a Bárka-díjat vehette át munkásságáért.
Ezen az esten Záhonyi Enikő, a kortárs költészet elhivatott ismerője beszélget vele. Az előadóművész több alkalommal énekelte Molnár Krisztina Rita megzenésített verseit.
A belépés díjtalan. Kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék a villa.barabas@gmail.com e-mail címen.
A regisztráció egyben hírlevelünkre való jelentkezés is. Amennyiben nem szeretne hírlevelet kapni havi programjainkról, kérjük jelezze ezt a regisztrációs e-mailben. Köszönjük!


Aktuális Híreink

Perszónák – új előadással jön április végén a TIM Stúdió

Április 26-án, szerdán 19.30-tól lesz látható a Barabás Villában a TIM Stúdió vadonatúj előadása, a...

ÚJ IDŐPONT: április 12-től ismét meridián torna!

Folytatódik a Barabás Villában a meridián torna. Április 12-től minden szerdán 9.30-tól várjuk a testi-lelki...

Magyar illusztrátorok, nemzetközi nagydíjas könyvek és sok meglepetés!

Április 23-án 15.00 órától a 2021-es Pozsonyi Illusztrációs Biennálé (Biennial of Illustrations Bratislava, BIB) magyar...