Magyar leiras:

 

A kiállítás a Budapesti Design Week rendezvénysorozat
része.

A kiállítás megtekinthető:
2024. október 2-22-ig,
hétfőn és szerdán 9.00-19.00,
kedden és csütörtökön 9.00-17.00,
valamint a meghirdetett programok idejében.
Péntektől vasárnapig, zártkörű rendezvények miatt zárva tart.

Kiegésztő programok: október 14. és  16. , 17.00 Tárlatvezetés, találkozás a művésszel

A kiállítás különlegessége, hogy a belsőépítészeknek fotó és tervtárlatokon kívül valós

tárgyai is megjelennek. Itt most az egyedi tervek mellett a manufakturális kivitelezéssel készült bútorok, falburkolatok, egyéb tárgyak – mint pl. lámpa, sakk-készlet -, kézzelfogható módon is megjelennek.

„A XII. kerületben a Barabás Villa – egy kultikus helyszín, a kerülethez kötődő művészek itt lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák munkáikat, kiállításokat rendezzenek. Én ebben a kerületben nőttem fel, itt jártam az Iparművészeti, mai nevén Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre.
Családomban hagyománya van a művészetnek, Édesapám belsőépítész- formatervező, érdemes művész volt: a televízióktól a tengerjáró hajókig széles spektrumon alkotott. Nővérem ötvösművész, bátyám faipari mérnök, formatervező, de van a családban szobrászművész is és három gyermekemből kettő is ezt a pályát választotta.
Én Édesapám nyomdokaiban járva tervezek, azzal a kiegészítéssel, hogy létrehoztam egy olyan műterem – üzemet, ahol kísérletezek új formai és felületi megoldásokkal, melyek végeredménye étterem, iroda, vagy magánházak tereiben megjelenő egyedi alkotások, bútorok, objektek. Munkáim különlegességét adja az is, hogy a tervek és a kivitelezés minőségét együttesen igyekszem a csúcson tartani. Mely az alapanyagok
kiválasztásától a felületkezelésig nyomon követhető.
Azt tapasztalom, hogy a tervezés és a kivitelezés teljesen különválnak, és ez nem csak a munkafolyamatokban, hanem a szellemiségben is megjelenik. Az alkotók sokszor nincsenek benne szervesen a kivitelezési folyamatokban. Tehát a műtárgyak puszta bemutatásán túl a kiállítással célom volt az is, hogy megmutassam – leginkább a fiatalabb belsőépítész korosztálynak – hogy ez ez a szervesülés mennyire fontos. Egy-egy mű elkészítése során a tanulási folyamat legalább annyira hasznos, mint korábban az egyetemen tanultak.” (Veres Péter)

Facebook esemény