Magyar leiras:

A Barabás Villa szeretettel várja a keleti mozgáskultúra iránt érdeklődőket, akik a város zajától elszakadva, idilli környezetben végezhetnek harmonikus testgyakorlatokat, Békefi András Tai Chi oktató irányításával.

A foglalkozások kéthetente, csütörtökönként 9:30-tól 10:30-ig tartanak, az időjárás függvényében a rendezvényteremben, vagy a villa kertjében.

A 2024 első félévére meghirdetett időpontok:

január 11., 25.,

február 8., 22.,

március 7., 21.,

április 4., 18.,

május 2., 16., 30.,

A Tai Chi, „a mozgás költészete” ősi mozgásművészet, mely jótékony hatást gyakorol testre és lélekre egyaránt. A Tai Chi gyakorlása segít megőrizni egészségünket, hozzájárul szellemi fejlődésünkhöz, könnyeddé és kiegyensúlyozottá tesz. A Tai Chi gondolati hátterét a nyugodt, hosszú élet titkát kutató taoista szerzetesek alakították ki, akik elsősorban a lelki szabadságot, a világi gondok hátrahagyását és a jó kedélyt tartották szem előtt. Miközben izmainkat is formában tartja, a Tai Chi célja elsősorban a belső energiaáramlás javítása, a lelki harmónia megteremtése, melynek az élet minden területén hasznát vehetjük. Különleges felszerelést nem igényel, a mozdulatsorokat akár otthon vagy a munkahelyünkön is gyakorolhatjuk. A távol-keleti mozgásművészetek közül Nyugaton a Tai Chi örvend a legnagyobb népszerűségnek.

A részvétel díjtalan, előzetes bejelentkezés nem szükséges. A férőhelyek száma korlátozott, férőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben lehetséges.

A program kedvezőtlen időjárás esetén fedett helyszínen kerül megrendezésre.