Magyar leiras:

A Barabás Villa kertje jó időben heti rendszerességgel várja a keleti mozgáskultúra iránt érdeklődőket, akik a város zajától elszakadva, idilli környezetben végezhetnek harmonikus testgyakorlatokat.

A Tai Chi 2021. október 7.-től újraindul a Barabás Villában havi két alkalommal Békefi András Tai Chi oktató irányításával .

2021. október 7. és 21.

2021. november 4. és 18.

2021. december 2. és 9.

Csütörtökönként 9:00-tól 10:00-ig.

A Tai Chi, „a mozgás költészete” ősi mozgásművészet, mely jótékony hatást gyakorol testre és lélekre egyaránt. A Tai Chi gyakorlása segít megőrizni egészségünket, hozzájárul szellemi fejlődésünkhöz, könnyeddé és kiegyensúlyozottá tesz. A Tai Chi gondolati hátterét a nyugodt, hosszú élet titkát kutató taoista szerzetesek alakították ki, akik elsősorban a lelki szabadságot, a világi gondok hátrahagyását és a jó kedélyt tartották szem előtt. Miközben izmainkat is formában tartja, a Tai Chi célja elsősorban a belső energiaáramlás javítása, a lelki harmónia megteremtése, melynek az élet minden területén hasznát vehetjük. Különleges felszerelést nem igényel, a mozdulatsorokat akár otthon vagy a munkahelyünkön is gyakorolhatjuk. A távol-keleti mozgásművészetek közül Nyugaton a Tai Chi örvend a legnagyobb népszerűségnek.

A részvétel díjtalan, előzetes bejelentkezés nem szükséges. A férőhelyek száma korlátozott, férőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben lehetséges.

A program kedvezőtlen időjárás esetén fedett helyszínen kerül megrendezésre.