Liszkay Vera múzeumpedagógus és Tihanyi Lilla múzeumpedagógus-jógaoktató vezetésével

A gyerekkori barátnők és anyukák már többször tartottak együtt színes jóga foglalkozást és vezettek nyári tábort. A táborban sok-sok izgalmas feladattal várják majd a gyerekeket, ahol az ÉG ÉS FÖLD témáját dolgozzák fel játékosan. Kreatív alkotás és különböző művészeti technikák kipróbálása során együtt barangolnak a gyerekekkel a mesék, a versek, a képzőművészeti alkotások, a zene és a földrajz világában. A kreatív délelőttöket mindig a témához kapcsolódó közös jógázás zárja le. A táborra szép idő esetén a Barabás Villa kertjében kerül sor.

A tábor naponta 9–12 óráig tart.
A tábor ára: 15.000 Ft/fő
Ajánlott 7–12 éves korig.

Információ és jelentkezés:
Tihanyi Lilla: 06 20 800 06 19
kreativkonyvbemutato@gmail.com

 ÉG ÉS FÖLD – heti program

„Az első napon a kertben összekuporodva hallgatjuk Máté Angi Volt egyszer egy ég című meséjét. A mese arról szól, hogy az ég és föld szeretnék megfogni egymás kezét. A meseolvasást félbeszakítjuk, s a gyerekek saját maguk gondolkodhatnak el arról, hogyan is teljesülhet az ég és föld legnagyobb vágya. Az ötleteiket papírból, hulladék anyagokból az assemblage technika megismerése során alkotják meg.

A második nap, ha szerencsénk van, a Villa kertjében megcsodáljuk a nyári égen elterülő „Déli felhők”-et, s annak Weöres Sándor által leírt csodás alakzatait. A gyerekek ezután véletlenszerű festékfoltokból – papírfecnikből – életre keltik Weöres Sándor verseit.

Harmadik nap az ég után a földre vetjük tekintetünket és egy képzeletbeli utazás során bebarangoljuk a csodás bolygót, amelyet kartonból megalkotunk. A gyerekek kollázsokat készítenek egy-egy gyönyörű helyről, amelyet a végén a már elkészített földrészeken helyezünk el.

A negyedik napon Joan Miró művészetén keresztül megismerjük az égitesteket, a napot, holdat, csillagokat. Sok-sok kreatív feladattal várjuk őket, amelyek segítségével Miró világában közösen merülünk majd el.

Az utolsó nap a tábor összefoglalásaként egy óriás embert készítünk a gyerekekkel, melynek testén az ég és a föld összekapcsolódik.

A tábor folyamán a kreatív alkotás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásra. A délelőtti alkalmak mindig a témához kapcsolódó bevezető és a foglalkozást befejező jógázással zárulnak – jó idő esetén a Barabás Villa kertjében.”

(Liszkay Vera, Tihanyi Lilla)

Megosztás