2017/08/06–2017/09/03

Balogh László – Ur Eleonóra – Bárdos Yvette

     festmény               batik              fotó

A kiállításnak köszönhetően egy egzotikus világba csöppenünk, bepillantást nyerhetünk az indonéz kultúrába. A három különböző művészi megfogalmazás különválasztja, és mégis összefonja, teljessé teszi az Indonéziáról alkotott képet: Bárdos Yvette varázslatos fotóival mutatja be Indonézia gazdag kultúráját, Ur Eleonóra batikalkotásaival az élet kisugárzását és a természet merész színkavalkádját meséli el, Balogh László festményein a szemünk láttára elevenedik meg az indonéz csoda. Műveik különlegessége, hogy magukban foglalják a szigetország ősi múltját és a mi saját európai gondolkodásmódunkat.

Kiállításmegnyitó: 2017. augusztus 3. csütörtök 17:00

Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak az indonéz kulturális és kulináris értékekből: ételkóstoló a szigetország ízvilágából, tradicionális tánc- és zenei bemutató a Topong Bang jávai gamelán együttes és a Kupu-kupu gyerek tánccsoport jóvoltából. A Bali szigetről származó nyitótáncot Bárdos Yvette adja elő. Közreműködik Térfy András gamelán rindiken. A kiállítást megnyitja Wening Esthyprobo Fatandari, az Indonéz Köztársaság nagykövete. A kiállításmegnyitó az Indonéz Nagykövetség támogatásával jött létre.

A kiállítás megtekinthető hétfőtől csütörtökig 9:00 és 18:00 között, vasárnap 9:00 és 13:00 között, illetve a Barabás Villa programjaihoz igazodóan.

A belépés díjtalan.

Megosztás